MEISTER

MEISTER 1Ekologické podlahy

Ekologické výrobní postupy a samotné výrobky jsou pro ně velice důležité. U všech podlahových krytin MEISTER poskytují ekologický certifikát Modrý Anděl, který garantuje ochranu životního prostředí, a jehož prostřednictvím jsou označovány výrobky a služby nabízející ekologicky pozitivní vlastnosti. Inteligentní vícevrstvé složení a nejvyšší standardy výběru surovin a výroby zaručují perfektní vlastnosti jejich ekologických podlah.

Technologie ekologických podlah

Jako první na světě začali používat třívrstvé dřevěné krytiny na HDF. Hustota jejich používaných desek, nejnižší emisní třídy E1, se pohybuje, v závislosti na kolekci, mezi 890-930 kg/m3. Co je na této technologii jedinečného? Jedná se především o výjimečnou odolnost proti vtiskům a extrémní stabilitu. Díky vysoké hustotě se zvyšuje i hmotnost položené plochy, což má pozitivní vliv na podstatné snížení kročejového a prostorového hluku. Spojením dřevěné užitné vrstvy o tloušťce 2,5 mm a nosné desky HDF se totiž k výrobě 1m2 krytiny spotřebuje, oproti masivu, jen asi něco okolo jedné desetiny ušlechtilého dřeva. Díky tomu je tato podlaha maximálně ekologická. Homogenní struktura nosné desky přitom umožňuje užití všech dřevěných krytin MEISTER na podklady vybavené kontrolovanými systémy teplovodního topení. Tepelný odpor se totiž v závislosti na kolekci pohybuje v rozmezí 0,06 – 0,13 m2K/W a umožňuje tak rychlý prostup tepla a šetření drahých energií. Samostatnou kapitolu pak tvoří jedinečné patentované výrobky na bázi technologie WoodPowder, kloubící 100 % přírodní materiál s extrémní odolností a high-tech výrobními postupy.

Antibakteriální podlahy, Antistatické podlahy

Značkové kolekce krytin MEISTER jsou vybaveny speciální antibakteriální a antistatickou povrchovou úpravou. Antibakteriální a antistatické podlahy MEISTER fungují na bázi technologie Microban(r), a díky tomu poskytují vysoký stupeň ochrany proti mikrobům a poškozením statickým elektrickým nábojem větším než 2 kV. Krytina při kontaktu s bakteriemi zamezuje dalšímu růstu a šíření díky narušení buněk. Antibakteriální úprava povrchu podlahových krytin MEISTER bojuje proti širokému spektru bakterií jako jsou e-colli, legionella, zlatý stafylokok, listeria, apod. Antibakteriální a antistatická povrchová úprava podlah MEISTER je nedílnou součástí overlaye a ochraňuje zdraví celé domácnosti během celé doby životnosti výrobku.

Kolekce vybavené antibakteriálních a antistatických podlah

LC 100 S
LC 200 | LC 200 S
LD 200 | LD 200 S
LS 300 | LS 300 S
LD 300 | 20 Melango | LD 300 | 20 Melango S
LD 300 | 25 Melango | LD 300 | 25 Melango S

Přirozeně antibakteriální a antistatické podlahy

Oproti laminátovým krytinám vybaveným antibakteriální povrchovou a antistatickou úpravou, je u těchto podlahových krytin antistatičnost a antibakteriálnost zajištěna jejich přirozenými technickými vlastnostmi. V případě podlahových krytin MEISTER LIB 400 S | LIC 400 S jsou tyto vlastnosti zajištěny lněným olejem, který je součástí tohoto 100 % přírodního materiálu, linolea.

LIC 400 S (obdélníky)
LIB 400 S (čtverce)

Kytiny a podlahy na podlahové vytápění

Podlahy pro podlahové vytápění

Veškeré laminátové, dřevěné, korkové, linoleové, PET i woodpowder podlahové krytiny MEISTER jsou, díky inteligentní vícevrstvé struktuře s nosnou deskou HDF, vhodné pro použití na podklady vybavené kontrolovaným teplovodním vytápěním. Laminátové krytiny vybavené integrovanou protihlukovou podložkou SILENCE vynikají nejen výraznou redukcí kročejového a prostorového hluku, ale i velmi nízkým tepelným odporem v rozmezí, dle kolekce, 0,069 – 0,083 m2 K/W ! Tepelný odpor dřevěných podlahových krytin MEISTER se pohybuje v rozmezí, dle kolekce, 0,084 – 0,12 m2
K/W !

Kterou krytinu na podlahové vytápění zvolit?

Krytinu na podlahové vytápění si můžete zvolit v podstatě jakoukoliv. Při správném zapojení podlahového vytápění není možné krytinu jakkoliv poškodit. Tepelné vytápění je velice příjemné na kterémkoliv typu podlahových krytin, které nabízí. Jejich podlahy pro podlahové vytápění jsou vybaveny tou nejmodernější technologií.

Pro více informací kontaktujte:
Jan HAINZ
tel.: +420 724 341 065 
email:
‚jan.hainz@drevoobchoddolezal.cz‘